Talentenconcert Rijnsburg 2021

Vrijdagavond 12 november a.s. is er een concert in de Immanuelkerk ‘Passie voor Talent’. Het concert is een initiatief van Stichting Passiebloem.
Aan dit concert doen drie jonge talentvolle muzikanten mee te weten Marc van Starkenburg, Erik de Mooij en Marieke Sleurink-van Egmond. Deze singer-songwriters zullen samen met hun band christelijke eigen geschreven en gecomponeerde liederen ten gehore brengen.
Stichting Passiebloem is voortgekomen uit een nalatenschap en is actief sinds januari 2014. 
Janske Ravensbergen, Jan van Egmond en Onno Blok vormen het bestuur. Janske vertelt over de doelstellingen van de stichting. ‘Die zijn naar de wens van de oprichters samengesteld en vanuit die visie zijn wij actief en steunen wij projecten financieel’, laat Janske weten. ‘Deze projecten of thema’s zijn actief op het gebied van het verspreiden van het evangelie. Bijvoorbeeld het bevorderen van jeugdactiviteiten van kerkgenootschappen of christelijke organisaties binnen de regio Katwijk-Leiden. Ook worden uitkeringen gedaan aan instellingen of personen die
actief zijn op het gebied van jongeren met een beperking, of oorlogskinderen. De achtergrond of herkomst van de jongeren is niet van belang’, aldus Janske.
Vorig jaar werd het idee geopperd om jong talent een kans te geven om van zich te
 aten horen. ‘Zo ontstond het idee om een concert ‘Passie voor Talent’ te organiseren’, vertelt Janske. We zijn heel blij dat we dit in de Immanuelkerk kunnen doen en dat jonge zangers en hun band van zich kunnen laten horen’, vertelt Janske. 
De volledige opbrengst van het concert is bestemd voor het jonge echtpaar Justin en Marianne van der Spijk die met hun gezin binnenkort twee jaar vrijwillig aan boord stappen van het nieuwe hospitaalschip Global Mercy.